Foto: Shutterstock

Čokoladni mus s malinama napravim svaki put kad nemam mnogo vremena ni para, a poželim nešto slatko što može da parira najboljem kolaču ili torti.

Recept mi je dala drugarica kod koje sam ga prvi put probala. Nije skupo, pravi se taman za vreme koliko čokoladi treba da se istopi, a od moje mere ispadnu šest porcija.

Sastojci:

150 g crne čokolade

50 g mlečne čokolade

Pročitajte još:

2 jaja

200 ml slatke pavlake

3 kašike prah šećera

Maline (ja koristim smrznute)

Priprema:

Sipajte slatku pavlaku u šerpicu, zagrejte i dodajte obe čokolade, mešajte dok se ne istopi i ne sjedini.

Odvojite belance od žumanca. Mutite belanca mikserom i polako, jednu po jednu dodajte 3 kašike prah šećera. Mutite sve dok ne dobijete čvrst šne.

U istopljenu slatku pavlaku i čokoladu dodajte dva žumanca, promešajte. Dodajte to u šne i lagano mešajte da se sjedini.

Sipajte u čaše ili činijice.

Smrznute maline stavite u šerpicu i kad se odlede, dodajte kašiku, dve šećera, mešajte dok ne ispari voda i malo se ne zgusnu.

U svaku čašu sa musom dodajte po kašiku malina. Stavite u frižider minimum 15 minuta.

Prijatno.

*

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar