piletina s ananasom
Piletina s ananasom; Foto: Jiří Poláček / Ifood SM / Profimedia

Ljubiteljima azijske kuhinje dobro je poznat slatkasti ukus piletine s ananasom i začinima, a ukoliko rešite da ovo jelo spremite kod kuće, neće vam biti potrebno više vremena nego kad biste naručili dostavu, a možete bolje da kontrolišete začine.

Sastojci:

400 g pilećih prsa

1 šargarepa

1 zelena paprika

2 kolutića ananasa (iz konzerve)

1 kašičica karija

1 kašičica kurkume

so

1 kašičica brašna

200 g pirinča

Pročitajte još:

Priprema:

Na malo ulja propržiti pileća prsa isceckana na kockice. Kada bude gotovo ostavite sa strane.

Šargarepu i papriku iseći na trakice i dinstati na umerenoj temperaturi oko 10 minuta. Dodati ananas takođe iseckan na trakice.

U dinstano povrće dodati kari, kurkumu i so.

Po želji zgusnti sa malo brašna.

Na kraju dodati isprženu piletinu i kuvati još 10 minuta.

Poslužiti sa kuvanim pirinčem.

***

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar