Ljubiteljima azijske kuhinje dobro je poznat slatkasti ukus piletine s ananasom i začinima, a ukoliko rešite da ovo jelo spremite kod kuće, neće vam biti potrebno više vremena nego kad biste naručili dostavu, a možete bolje da kontrolišete začine.
400 g pilećih prsa
1 šargarepa
1 zelena paprika
2 kolutića ananasa (iz konzerve)
1 kašičica karija
1 kašičica kurkume
so
1 kašičica brašna
200 g pirinča
Na malo ulja propržiti pileća prsa isceckana na kockice. Kada bude gotovo ostavite sa strane.
Šargarepu i papriku iseći na trakice i dinstati na umerenoj temperaturi oko 10 minuta. Dodati ananas takođe iseckan na trakice.
U dinstano povrće dodati kari, kurkumu i so.
Po želji zgusnti sa malo brašna.
Na kraju dodati isprženu piletinu i kuvati još 10 minuta.
Poslužiti sa kuvanim pirinčem.
***
Bonus video:
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: