zapečeni omlet s povrćem
Foto: Rimma Bondarenko / Alamy / Alamy / Profimedia

Za one dane kad nemaš volje da se igraš u kuhinji dobro dođe brza slasna večera od zapečenih jaja i povrća.

Ovaj vikend je rezervisan samo za tebe i opuštanje? Onda je za ukusnu večeerinku uz film prava stvar zapečeni omlet sa šećercem i parikom. Još bolje je to što skoro sve što ti treba imaš u kuhinji, pa nećeš morati do prodavnice. Recept je za četiri osobe, pa ono što preostane možeš ostaviti za sutra, a možeš i pozvati društvo.

Sastojci:

  • 4 mlada luka, sitno seckana
  • 200 g kukuruza šećerca
  • 150 g crvene paprike, sveže ili pečene, a može i iz konzerve
  • 4 jajeta
  • 150 g rendanog kačkavalja
  • maslinovo ulje
  • so
  • biber

Priprema

Na ugrejanom maslinovom ulju proprži sitno seckan luk, sitno seckanu crvenu papriku i kukuruz. Prži uz mešanje oko pet minuta.

Pročitajte još:

Potom umuti jaja, posoli, pobiberi i dodaj rendani kačkavalj. Ako posuda u kojoj si pržila povrće ne može da ide u rernu, prebaci sve u neku odgovarajuću. Prelij sve jajima i kačkavaljem, malo protresi da se sve lepo sjedini i stavi na 15 minuta u rernu zagrejanu na 220 stepeni, po mogućstvu na opciju gril.

Uz ovu večeru odlično će ići zelena salata i tost.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar