5 razloga da ne bacate vodu u kojoj se kuvala testenina

Gastro 16. feb. 202115:29
Podeli:
Voda za špagete
Foto: Stocksmart / Alamy / Alamy / Profimedia

Kad kuvate testeninu, nemojte bacati vodu u kojoj se kuvala. Donosimo pet načina kako je možete iskoristiti.

Za zalivanje biljaka

Voda u kojoj se kuvala testenina puna je skroba, koji je obično pun minerala i vitamina, što pomaže biljkama da rastu, prenosi N1.

Za pravljenje testa za picu i hleb

S obzirom na to da voda u kojoj se kuvala testenina zadržava i deo ukusa testenine, ako je stavite u testo za picu ili hleb, oni će imati jedinstven ukus.

Pročitajte još:

Držite je u frižideru dok nije vreme za pravljenje testa.

Za kuvanje pirinča

Voda u kojoj se kuvala testenina može dati novi, bogatiji ukus ako se koristi za kuvanje pirinča.

Za razređivanje gustog umaka

Ako pravite sopstveni sos za testeninu, a on je postao gušći nego što ste hteli, stavite malo vode u kojoj se kuvala testenina u umak i promešajte. To će blago razrediti umak, a daće mu i poseban ukus.

Za potapanje nogu

Ako su vam nakon dugog dana noge umorne, ovo je sjajan način za opuštanje. Sve što treba da uradite je da ugrejete vodu u kojoj se kuvala testenina do temperature koja vam je prijatna i umočite stopala u tu vodu. Voda u kombinaciji s mineralima koje sadrži umiriće bol i omekšati kožu umornih stopala, prenosi Times of India.

*

Bonus video:

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar