Foto: Privatna arhiva

Slanje zadataka deci putem mašine "Enigma", Morzeovim kodom ili golubom pismonošom - urnebesne fore Darka Miloševića o onlajn nastavi oduševile su Srbiju. Našli smo ovog komičara i popričali sa njim o svemu što muči građane naše zemlje.

Darko je kroz jednostavan razgovor telefonom sumirao haos i konfuziju u kojoj roditelji žive od početka pandemije. Podsetimo se njegovog hit skeča.

„Komentari na klip su pozitivni, jedni su ga shvatili na pravi način, drugi su se samo smejali. Bitno je da sam došao do svakoga a on je izabrao način kako će ga shvatiti. Komentar koji me je najviše oduševio je : Smejem se a suza mi u oko“, priča ovaj stand up komičar za Nova.rs.

I Darko je jedan od roditelja kojem je onlajn nastava bila poput mučnog lavirinta. Odatle je i crpeo i inspiraciju za viralan klip.

Pročitajte još:

„Najviše mi smeta to što deca dobijaju materijale za učenje preko nebrojano platformi, aplikacija, mejlova, Vibera, sms-ova – u neodrađeno vreme u toku dana. Gubi se vreme dok dete mora na puno mesta u toku dana po više puta da proveri da li je nešto dobilo da uradi. Deca su šampioni, oni to u principu sve lagano, i misle da to tako treba. Neozbiljno je da ih učimo da nešto mora da bude komplikovano a siguran sam da može i mora jednostavnije“, kaže on.

Smatra da je najbitnije je da se smanji pritisak na decu i na prosvetne radnike.

„Zamislite situaciju u kojoj prosvetni radnih ima dvoje ili ne daj bože troje dece koji pohađaju onlajn nastavu. Na sreću apoteke rade 24h pa može da se snabde opijatima u svako doba dana i noći“, našalio se.

Ipak, šalu na stranu, ni profesorima i učiteljima nije lako, smatra Darko.

„Ja imam puno prijatelja koji su prosvetni radnici, oni su ljudi najmanje krivi. Oni slede upute koje im je neko dao. Ti koji su im dali uputstva žive u nekom svom zatvorenom svetu i ne vide šta se dešava u praksi, do njih je jako teško dopreti, jedino je moguće tako što ćeš ući u taj njihov krug – a pokraj tog kruga ne želim ni da prolazim, a kamoli da ulazim u njega“, iskren je.

U Srbiji je lako biti stand up komičar zato što materijala i ideja ima svakoga dana, kaže nam Darko.

„Samo upališ Dnevnik na RTS-u i eto materijala za dve predstave. Sednice Kriznog štaba ne gledam jer nemam ja taj kapacitet da to razumem“, rekao je.

Darko smatra da je humor „zaraza veća od korone“ i da je to najjače oružje za borbu protiv često mračne srpske stvarnosti.

„Ja svoje predstave završavam uvek istom rečenicom: ‘Smejte se što više, svaki dan, svaki sat, svaki minut, pronađite humor u svakom problemu, ja sam mogao da vam završim ova dva sata a za ostatak života ćete morati sami da se snađete'“, poručuje ovaj komičar čitaocima Nova.rs.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare