Milun Šunjevarić Foto: Privatna arhiva/Promo

Solistički koncert „Zvuci Španije“ Miluna Šunjevarića, mladog umetnika na gitari, održaće se večeras od 19 časova u Velikoj sali Studentskog kulturnog centra.

Na programu su dela Isaka Albeniza.

Milun Šunjevarić rođen je 2001. u Beogradu, gde je završio Muzičku školu „Josif Marinković“ u klasi profesora Uroša Teofilovića, uporedo sa Osnovnom školom „Jovan Popović“, i kao vračarski đak generacije dobitnik je Vukove diplome. Nastavio je srednje muzičko obrazovanje u MŠ „Josip Slavenski“ u klasi profesora Nenada Кondića, smer gitara. Trenutno je student četvrte godine na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi profesora Srđana Tošića, a paralelno studira i na državnom Univerzitetu za muzičke i scenske umetnosti u Beču, u klasi profesora Aleksandera Svetea.

Tokom školovanja je učestvovao na brojnim domaćim i međunarodnim takmičenjima, od kojih izdvajamo, na kojima je požnjeo nagrade. Izdavajmo: Prvo mesto na republičkom takmičenju 2018, a iste godine drugo mesto na Gitar Art Festivalu, Treće mesto na internacionalnom takmičenju „Andres Segovia“ u Manhajmu na Rajni (Кeln, Nemačka), laureat na Vojvođanskom festivaly gitare, Novi Sad. Osvojio je prvo mesto na Gitar Art Festivalu 2020, a na istom festivalu tri godine kasnije drugo mesto.

Radio je sa mnogim priznatim profesorima, kao što su: Tomas Oferman (Nemačka), Кostas Кociolis (Grčka), Alberto Ausel (Argentina), Dušan Bogdanović, Maroje Brčić (Hrvatska), Hubert Кepel (Nemačka), Alvaro Pieri (Urugvaj) i drugi.

Milunov talenat je svojevremeno prepoznala Fondacije za mlade talente u gradu Beogradu. Sada je stipendista Fondacije „Evro za znanje“.

Bonus video: Izložba unikatnih ručno rađenih gitara

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar