Foto:Katrina Jordan / ddp USA / Profimedia

Najbolji filmovi i televizijske serije u protekloj godini nagrađeni su u nedelju Zlatnim globusima, ali bez TV prenosa i glamura.

Autobiografski film ser Keneta Brane, „Belfast“ i „The Power of the Dog“, vestern sa Benediktom Kamberbačom u glavnoj ulozi, imali su najviše nominacija za kontroverznu nagradu Zlatni globus.

Dva ostvarenja su bila u konkurenciji za nagrade u sedam kategorija, među njima i najbolji film. Zlatni globus je, uz Oskar, tradicionalno najglamuroznija nagrada, ali ova nije prenošena na televiziji.

TV mreža NBC je odustala od toga zbog serije kontroverzi, a jedna od glavnih je optužba da među članovima žirija nema dovoljno raznolikosti.

Rimejk filma „Priča sa zapadne strane”, reditelja Stivena Spilberga, proglašen je najboljim mjuziklom ili komedijom na privatnoj dodeli Zlatnih globusa.

Zvezda „Priče sa zapadne strane” Rejčel Zegler nagrađena je za najbolju filmsku glumicu u mjuziklu ili komediji, dok je Nikol Kidman dobila Zlatni globus za najbolju glumicu u drami „Being the Ricardos”.

Udruženje stranih novinara u Holivudu (HFPA), koja organizuje dodelu Zlatnih globusa, za najbolju dramu proglasila je „The Power of the Dog”.

Zlatni globus za najboljeg glumca u drami dobio je Vil Smit za ulogu u filmu „Kralj Richard”, dok je za najboljeg glumca u mjuziklu ili komediji nagradu dobio Endrju Garfild za ulogu u filmu „Tick, tick…BOOM”.

Zlatni globus za najbolju režiju dobila je Džejn Kempion za film „The Power of the Dog”, dok je za najbolji film na stanom jeziku proglašen japanski „Drive my car”.

Bonus video: Jonathan English: Cela Amerika će videti film sniman u Srbiji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar