Austrija koronavirus
Koronavirus Foto:EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND

Foto-konkurs "Život u Srbiji u doba korone", raspisan početkom 2020, produžen je i trajaće do kraja godine, odnosno do 31. decemba, saopštio je Istorijski muzej Srbije.

Foto-konkurs je pokrenut sa željom da se ovekoveče novonastale okolnosti izazvane pandemijom koronavirusa (izolacija, život pod maskama i drugim epidemiološkim merama), a sve sa ciljem stvaranja kolekcije fotografija iz različitih krajeva naše zemlje nastalih od početka pandemije, koje će ostati sačuvane kao autentično svedočanstvo o vremenu kroz koji kao društvo prolazimo u protekle dve godine, preciziraju iz Istorijskog muzeja Srbije.

Konkurs „Život u Srbiji u doba korone“ predstavlja početak formiranja Zbirke digitalne fotografije Istorijskog muzeja Srbije, koja će biti dopunjavana fotografijama koje značajem i dokumentarnošću zavređuju da ostanu sačuvane u kolektivnom sećanju.

Do sada su se na desetine amatera i profesionalaca odazvali na foto-konkurs i poklonili Muzeju više od stotinu digitalnih fotografija, a i svi ostali zainteresovani to mogu da učine do 31. decembra. Fotografije dokumentarnog tipa, u što većoj rezoluciji i bez naknadnih obrada i intervencija, mogu se poslati na elektronsku adresu [email protected] uz osnovne podatke, kao što su: ime i prezime autora, broj telefona, datum i mesto nastanka fotografije, i kratak opis.

Tokom januara naredne godine, nakon završetka konkursa, kustosi Istorijskog muzeja Srbije napraviće izbor fotografija koje će se trajno čuvati u ovoj instituciji. Takođe, autore odabranih fotografija očekuju i vredne nagrade, saopštio je Istorijski muzej Srbije.

Bonus video:

Kako izbeći korona ponor?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar