Foto:TANJUG/ RADE PRELIĆ

Osmi pozorišni festival "Bucini dani" završava se večeras svečanom dodelom nagrada u Domu kulture "Milosav Buca Mirković" u Aleksandrovcu. Žiri u sastavu Aleksandra Janković (predsednica), Ksenija Krnajski i Boris Milivojević, odluku o nagrađenima je doneo jednoglasno.

Glumački gran-pri i statua čuvenog Čika Buce pripala je Marti Bereš za ulogu Ane Karenjine u istoimenoj predstavi (Novosadsko pozorište/Ujvideki Szinhaz).

Marta Bereš Foto: Nora Trokan

„Zlatno zrno“ za najboljeg mladog glumca dodeljeno je Aleksandru Vučkoviću za ulogu Mihajla u predstavi „Očevi i oci“ (Narodno pozorište u Beogradu). Glumci ove predstave osvojili su još dve nagrade: najbolju žensku ulogu ostvarila je Vanja Ejdus (Elizabet), a „Zlatno zrno“ za glumačku bravuru ide Seni Đorović za ulogu Nanke.

Najbolju mušku ulogu odigrao je Goran Jeftić u predstavi „Pluća“. Nagrada za produkciju „Minja Obradović“ pripala je lazarevačkom „Puls teatru“ za predstavu „Rasvetljavanje slučaja serije ubistava trovanjem u ćuprijskom okrugu sedamdesetih godina devetnaestog veka“.

Foto: Promo/Bucini dani

Pozorišni festival „Bucini dani“ osmislila je pre deset godina grupa entuzijasta i pozorišnih pregalaca sa misijom da se sačuva uspomena na Milosava Bucu Mirkovića, pozorišnog kritičara, književnika i esejistu. Za relativno kratko vreme festival se pre svega zahvaljujući promišljenim selekcijama pozicionirao na teatarskoj mapi Srbije uz podršku verne pozorišne publike, koja iz godine u godinu ispunjava salu do poslednjeg mesta u aleksandrovačkom Domu kulture.

Bonus video: Počinje pozorišna sezona – Evo šta vas očekuje u pozorištancetu „Puž“ i drugim teatrima u prestonici

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar