martovski festival
Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ bg

Dodelom nagrada sinoć je u Domu omladine Beograda završeno duplo izdanje Beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma, popularnog Martovskog festivala, a najznačajniju nagradu, Gran pri za 67, odnosno 68. izdanje dobili su reditelji Stefan Đorđević, Milutin Petrović i Nikola Dragović.

S obzirom da je prošle godine izostao festival zbog pandemije koronavirusa, ovoga puta održan je dupli program, a dodeljene su nagrade za prošlo, kao i ovo izdanje festivala.

Najznačajniju nagradu Martovskog, Gran Pri za 68. festival pripao je Milutinu Petroviću i Nikoli Dragoviću za film „Zaklinjem se“, dok je isto priznanje za 67. izdanje festivala pripalo Stefanu Đorđeviću za ostvarenje „Poslednja slika o ocu“.

Za najbolju režiju ovenčan je Aleksandar Dost za film „Završiću u zatvoru“, odnosno Olton Lipje za „Veliki dodir“, za kameru Lim Tek Siang, odnosno Jasna Prolić za „A sad se spušta veče“, montažu Nikola Dragović, odnosno Nemanja Babić za „Speleonaut“, a najbolji zvuk/muziku Hetem za Hekterijui…

Nagrađeni su i brojni drugi filmovi, a čitav spisak dobitnika dostupan je na ovom linku.

martovski festival
Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ bg

Pomoćnik gradonačelnika Beograda i predsednik Organizacionog odbora Martovskog festivala Andreja Mladenović izrazio je zadovoljstvo jer je publika imala prilike da vidi takmičarske programe 67. i 68. izdanja Martovskog festivala, dok je gradski sekretar za kulturu Ivan Karl kroz šalu napomenuo da je Martovski festival „postao aprilski“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar