Biljana Srbljanović i Sergej Trifunović Foto: Ivan Dinić/Nova S, Vesna Lalić/Nova.rs

Karikatura Dušana Petričića u novogodišnjem izdanju nedeljnika NIN izazvala je oprečne reakcije na društvenim mrežama, najviše zbog dramaturškinje Biljane Srbljanović. Glumac Sergej Trifunović na Tviteru je Srbljanovićki poručio zašto se nalazi na karikaturi.

„Zašto si pas? Zato što Neša Struja, zato što Brnaba, zato što av av. Iskreno, više si mi se dopadala kao mlađahni Bokanov Beli Orao, koji martinkom otvara vrata menze na FDU: ”Vi ovde jedete, dok naša braća u Slavoniji ginu.” SNG Bixy, u pravom si društvu“, napisao je Sergej Trifunović u svojoj poruci dramaturškinji Biljani Srbljanović na Tviteru.

Karikatura prikazuje novogodišnje slavlje na kojem predsednik Srbije Aleksandar Vučić udeljuje otpatke sa novogodišnje trpeze različitim osobama iz javnog života Srbije koje viđamo svakodnevno u medijima. Sporni detalj na karikaturi za Biljanu Srbljanović je onaj gde joj u ćošku ispod stola Ana Brnabić udeljuje otpatke hrane.

Karikatura: Dušan Petričić/Nin

„To mi je novogodišnja čestitka boraca za „pristojnu srbiju“ u kojoj se prave vrednosti poštuju“, ironično je napisala Biljana Srbljanović na svom Fejsbuk profilu.

Biljana Srbljanović Foto:Ivan Dinić/Nova S

Autor sporne karikature Dušan Petričić, kaže za Nova.rs da mu ne pada na pamet da komentariše reakciju Biljane Srbljanović na Fejsbuku.

„Ja sam svoje rekao, a ona neka priča šta hoće“, rekao je između ostalog Petričić.

Dušan Petričić Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Bonus video: Predrag Đukanović i Sloba Georgiev: Ovoj vlasti je odzvonilo, samo mi nismo navili satove

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare