Foto: Promo

U Likovnoj galeriji Kolarčeve zadužbine u utorak, 20. septembra u 20 časova biće otvorena izložba "Razloga nemam, al' opet sam spreman" Predraga Terzića, saopštili su iz ove ustanove.

Radovi su nastajali od 2019. godine do danas, a u sebi sadrže segmente iz sporta (košarke), umetnosti i popularne kulture.

“Tokom rada na akvarelima, pokušao sam da istražujem momente sa košarkaških utakmica, kasnije da ih spajam sa određenim segmentima iz istorije umetnosti kao i trenucima koji se izdvajaju iz protoka vremena”, istakao je Terzić, i dodao:

Foto: Promo

„Većina akvarela su zapisi iz svakodnevnice koja nas okružuje sa uplivom novonastalih aktuelnih događanja. Kroz radove razmatram na koji način se može objasniti/razumeti današnje okruženje i kako se može uvideti protok vremena i prostora; pitamo se o vremenu i prostoru u eri digitalnog okruženja i ubrzanja, kako se snalazimo i na koji način se držimo određenih formi, a koje se neminovno menja pri svakom novom talasu“.

U totalnom obilju senzacija kojima smo okruženi, nastavio je umetnik, pitamo se i kako pronaći određenu informaciju koja nas može dovesti do zdravog razuma i time se spasti od privremenosti.

„Sva ova pitanja koja se postavljaju daju nam novo osećanje da sve što se dešava nekako lebdi, bez istorijskog određenja, konceptualne definicije i kritičkog prosuđivanja. Takva vrsta paradigme je mesto za delovanje i traženje mogućeg izlaza ili odgovora na postojeće stanje“.

Foto: Promo

Predrag Terzić je diplomirao i magistirirao na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, odsek slikarstvo. Doktorirao na Interdisciplinarnim studijama teorije umetnosti i medija na Univerzitetu umetnosti u Beogradu. Izlagao je na 25 samostalnih i više od 40 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu (Nemačka, Slovenija, Belgija, Kanada, Austrija, SAD, Italija, Grčka, BiH, Crna Gora, Švedska, Poljska, Rumunija, Bugarska, Kipar, Turska, Moldavija, Albanija).

Izložba „Razloga nemam, al’ opet sam spreman“ biće otvorena do 8. oktobra.

Bonus video: Izložba Andrije Josifovskog Pijaniste

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar