Foto: Promo/Užičko pozorište

Predstava "Ajhman u Jerusalimu" (Zagrebačko kazalište mladih) apsolutni je pobednik 27. Jugoslovenskog pozorišnog festivala u Užicu. Zagrepčani si osvojili glavnu nagradu za najbolju predstavu, mušku i žensku glavnu ulogu i za režiju.

Stručni žiri 27. Jugoslovenskog pozorišnog fesitivala, radio je u sastavu:  Radivoje Dinulović, arhitekta, predsednik žirija, Snežana Trišić, rediteljka, članica žirija i Marina Milivojević Mađarev, teatrološkinja, članica žirija.

Nagrada Ardalion za najbolju predstavu dodeljena je predstavi „Ajhman u Jerusalimu“ u režiji Jerneja Lorencija i produkciji Zagrebačkog kazališta mladih, Zagreb, za hrabar i beskompromisan istraživački i analitički pristup i postupak. Predstava nas dovodi do suočavanja sa dubokim posledicama Holokausta koje dosežu do današnjih dana. Posebnu vrednost čini sadržajna, stilska i poetička celovitost svih segmenata predstave, kaže se u obrazloženju.

Foto: Promo/Užičko pozorište

Nagrada Ardalion za najbolju režiju dodeljena je Jerneju Lorenciju za režiju predstave „Ajhman u Jerusalimu“ u produkciji Zagrebačkog kazališta mladih, Zagreb, za delikatan, slojevit i snažan rediteljski postupak kojim je stvorena duboko emotivna i otrežnjujuća predstava.

Nagrada Ardalion za najbolju žensku ulogu dodeljena je ravnopravno (Ex aequo) Katarini Bistrović Darvaš, Miji Melcher i Luciji Šerbedžiji za stvaralački angažman i nadahnutu, svedenu i preciznu kolektivnu glumačku igru u predstavi „Ajhman u Jerusalimu“.

Nagrada Ardalion za najbolju mušku ulogu dodeljena je ravnopravno (Ex aequo) Dadu Ćosiću, Franu Maškoviću, Pjeru Meničaninu, Rakanu Rushaidatu i Vedranu Živoliću za stvaralački angažman i nadahnutu, svedenu i preciznu kolektivnu glumačku igru u predstavi „Ajhman u Jerusalimu“.

Foto: Narodno pozorište Užice/Promo

Nagrada Ardalion za najbolju scenografiju dodeljena je Andreji Rondović za predstavu „Mesec (dana) na selu“ u produkciji Narodnog pozorišta Užice za koncept i artikulaciju scenskog prostora koji značajno doprinose poetici predstave i glumačkoj igri.

Nagrada Aedalion za najbolju kostimografiju dodeljena je Bojani Nikitović za predstavu „Rati i mir“ u produkciji Narodnog pozorišta Beograd, za složeno rešenje koje objedinjava epohu i savremeni kostim.

Bojana Stefanović: Predstava „Deca“ je istinska terapija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar