Foto:Promo

Prvi srpski filmski podkast kanal „Filmoholik“, počeo je sa emitovanjem početkom oktobra ove godine. Filmski kritičari Zoran Janković i Đorđe Bajić, uz povremene goste, na stručan, komunikativan i zabavan način pričaju o svetskom i našem filmu.

Svake nedelje su dostupne po dve epizode. U „Šta gledati?“ se detaljno obrađuje bioskopska i striming ponuda („Vonka“, „Napoleon“, „Pokidan“, „Lost Country“, „Čuvari formule“, „Pad kuće Ašera“, „Deca zla“…), dok su u „Filmskim pričama“ u fokusu poznati reditelji (Kventin Tarantino, Dejvid Finčer, Džon Karpenter…), glumci (Žarko Laušević, Lijam Nison, Šeron Stoun…), serijali („Hajde da se volimo“, „Strava u Ulici brestova“, „Policijska akademija“…) i drugi fenomeni iz domena sedme umetnosti.

„Filmoholik“ je dostupan na platformi YouTube, kao i na drugim platformama sa podkast ponudom (Apple podcasts, Spotify, Google podcasts, Deezer, Amazon Music…)

Đorđe Bajić i Zoran Janković već četvrt veka pasionirano i kontinuirano prate srpski i svetski film. Pored toga što su autori filmskog podkasta „Filmoholik“, njih dvojica osmišljavaju i vode ciklus tribina „Gnevni filmovi“ u Domu omladine Beograda, a takođe su i urednici časopisa „Vidimo se u bioskopu“. Za Filmski centar Srbije objavili su knjige „Kritički vodič kroz srpski film 2000-2017“ (2018), „Najbolji srpski filmovi XX veka“ (2019) i „Kritički vodič kroz srpski film 2000-2017“ (2023), od koje su prve dve nastale u saradnji sa Ivanom Velisavljevićem.

Bonus video: Film o počecima rejva i klabinga u Srbiji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar