Vranjska biblioteka Foto:M. D. /Južne vesti

Izložbe, književni razgovori i promocije knjiga obeležiće 144. rođendan koji će Biblioteka “Bora Stanković” u Vranju proslaviti od danas do četvrtka, 22. juna. Između ostalih, prisutnima će se predstaviti i književnica iz Hrvatske Ivana Bodrožić i profesor filozofije Zoran Dimić.

Program počinje danas u 13 časova, kada će nakon obraćanja direktora Biblioteke Zorana Najdića, gradske većnice za turizam i kulturu Izabele Savić i zamenice upravnika Narodne biblioteke Srbije Dragana Milunovića biti otvorena izložba “Novi grad!Ko će još da živi na ovom pesku” istoričara Dragana Miloševića.

Od 19 časova u Muzej kući Bore Stankovića će uslediti književni razgovor na temu “Šta je to književnost i čemu to (uopšte) služi”, a gost Biblioteke će biti Zoran Paunović, član akademije SANU i profesor engleske književnosti na Filološkom fakultetu u Beogradu, prevodilac i esejista.

U sredu, 21. juna Biblioteka tradicionalno nastavlja sa predstavljanjem regionalnih autora i njihovih književnih ostvarenja. U okviru programa “Pisac u fokusu” javnosti će se predstavti Ivana Bodrožić, književnica iz Hrvatske – navode organizatori.

Ivana Bodrožić Foto: N1

Poslednjeg dana, u četvrtak, 22. Juna, od 19 sati svoju promociju će imati knjiga “Političke životinje i zveri” autora Zorana Dimića, profesora filozije na Filozofskom fakultetu u Nišu.

Planirano je i da se najaktivniji čitaoci nagrade poklonima.

Razgovore sa piscima će voditi publicista i filozof Ivan Milenković.

Bonus video: Miljenko Jergović o Jugoslaviji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar