Hadžihafizbegović i Petrović: Scena iz filma. Foto: ZDF

Volim te, brate, falit ćeš, ali jako, napisao je Emir Hadžihafizbegović, povodom smrti sarajevskog glumca Aleksandra Saše Petrovića.

Aleksandar Saša Petrović, glumac koji je juče rastužio ceo region svojim odlaskom, prvu glavnu ulogu imao je u filmu Srđana Vuletića „Teško je biti fin“ za koju je dobio i nagradu „Srce Sarajeva“ za najboljeg glumca na Sarajevo Film Festivalu 2007. godine, piše „Avaz“.

S njim je u fiilmu igrao i Emir Hadžihafizbegović, a bili su zajedno i u nezaboravnoj „Audiciji“.  On se oglasio na Facebooku emotivnim statusom.

„Otišao je moj brat Saša Petrović. Vijest me zatekla na snimanju filma u Hrvatskoj. Ne mogu ni procesuirati ni racionalno se odrediti prema toj informaciji koju mi je prije 15 minuta putem SMS-a poslao Pjer Žalica. Ne znam ni zašto objavljujem ovaj post. Valjda je to odbrambeni mehanizam od nevjerice i suza koje mi nekontrolisano teku. Bilo je to ono prijateljstvo, i više od toga, koje se ne komentira. Bila je to obostrana ljubav i emocija čiji sadržaj ne možeš nikada i nikome prenijeti, a da taj neko to razumije. To razumijemo samo mi i ostaje samo među nama iz „Audicije“. Volim te, brate. Falit ćeš, ali jako. Adio, kompanjo“, napisao je Hadžihafizbegović.

Glumac Aleksandar Saša Petrović preminuo je juče u 62. godini

Bonus video: Komemoracija Gorice Nešović: Kako su se Dragan i Jelica oprostili od svoje Goce

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar