Vladislav Bajac i Dejan Tiago Stanković Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

Vladislav Bajac, direktor "Geopoetike" istakao je da je njegovo sećanje na Dejana Tiaga Stankovića usmereno ka budućnosti jer njegova književnost treba da ostane zapamćena.

– Dejanov stil i jezik bili su novost u našoj savremenoj literaturi. Njegovo pisanje bilo je pomirenje između stila koji je bio osoben i nije bio za svakoga, i nečega što je bilo komercijalno za širu publiku. Poštovao sam sve što je radio, njegove kolumne, bio je uzbudljiv čovek koji je nekad bio i neodmeren, ali je to bilo u duhu njegovog avanturističkog karaktera – rekao je Bajac za Nova.rs.

Dejan Tiago-Stanković (Beograd, 1965) bio je srpski i portugalski pisac i književni prevodilac. Po završnim studijama arhitekture, 1991. godine, preseljava se u London, a potom u Lisabon, gde živi, prevodi i piše na srpskom i portugalskom jeziku. Dugogodišnji je kolumnista beogradskog nedeljnika NIN.

Sa prvom knjigom priča „Odakle sam bila više nisam“, zatim i romanima „Estoril“ i „Zamalek“, privukao je pažnju domaće i svetske čitalačke javnosti. Ove godine izdao je roman „Odakle sam bila više nisam“.

Bonus video: Dejan Tiago-Stanković – Najveći uspeh kad deci daju ime po likovima iz mojih romana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar