Foto:Privatna arhiva

"Norica je trebalo da se rodi 2.jula a rodila se 11.marta.2019. U tih 113 dana njenog neplaniranog predživota, staje jedna čitava ogromna drama koju smo zajedno s njom preživeli. I koja se, na našu neizmernu radost, završila srećno. Iako, kao što nam je poznato, nemaju sve drame uvek baš srećan kraj", počeo je svoju priču poznati pisac

 

Foto:Privatna arhiva

„Danas, 17 novembra, obeležava se Svetski dan prevremeno rođene dece. Svako deseto dete na svetu rodi se pre vremena a Nora je samo jedno od njih. Kada vam ljudi govore kako su vaša ljubav ili snaga sačuvali život vašeg deteta vi to primate sa zahvalnošću jer, na kraju krajeva, i nemate druge. Međutim, istina je da su naše dete u životu i zdravlju očuvali medicinska nauka i posvećenost stručnog osoblja beogradskog Instituta za neonatologiju. Norica danas ima 2 godine 8 meseci i 6 dana. Ili: Norica danas ima 2 godine 4 meseca i 15 dana.

To sve zavisi od toga kako računate: hronološki ili korigovano. Ali to, na kraju krajeva, i nije toliko važno. Istina je da ona, kao i sva prevremeno rođena deca, ima sebi svojstven ritam odrastanja i da se njen uzrast još uvek ne može precizno izraziti brojevima proteklih meseci i dana. Jednom će svakako i to biti moguće. Ali ono što danas jeste važno je to što je Norica svakim danom sve veća iz što se iz jutra u jutro budi sa širokim osmehom na licu. Pa se, tako, i mi od prvog trenutka u svakom danu osmehujemo s njom. Volimo je intezivno. Radosni smo i zahvalni na svemu. Da li je onda toliko neobično reći: SREĆAN nam svetski dan prevremeno rođene dece?“, napisao je Vladimir Arsenijević na svom Instagram profilu.

Tekst i fotografije su preuzeti uz dozvolu autora

 

Bonus video: Vladimir Arsenijević o festivalu Krokodil

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare