Foto: Promo

Od 16. juna u bioskopima kreće dugoočekivana sinhornizovana Dizni i Piksar animacija "Baz Svetlosni" (Lightyear), za koju je vizuelni umetnik, ilustrator, scenograf i profesor na Fakultetu savremenih umetnostu i Beogradu – Stevan Aleksić, dizajnirao poster inspirisan crtaćem sa brojem devet, kako bi započeo odbrojavanje do početka bioskopskog prikazivanja.

Ispred Srbije je za Dizni studio multitalentovani Stevan Aleksić koji ima bogato iskustvo u ilustrovanju filmskih postera izmaštao, osmislio i pretočio u delo svoju ljubav prema filmovima.

– Kada ilustrujem filmski plakat, neophodno je da pogledam dati film ili trejler. Važno je napraviti dobru kompoziciju, skicirati likove u karakterističnim pozama, izrazima, a zatim otpočeti proces crtanja i kolorisanja koji može trajati od 7 do 10 dana, ponekad i mnogo duže – ističe Aleksić i dodaje da je potrebno beskrajno ljubavi za rad na ilustracijama:

Foto: Promo

– Obično kažem da živim film. Odavno sam se opredelio za kinematografiju kao poziv, a zaljubio se od najranijeg detinjstva, provodeći vreme u lokalnom video klubu.

Crtani „Baz Svetlosni“ u bioskopima startuje sledeće nedelje i sasvim je izvesno da će lik Baza ući u legendu i da će ga pamtiti mnoge generacije, kao što i Stevan Aleksić pamti svog omiljenog junaka:

Foto: Promo

– Crtani junak koji je obeležio moje pa i detinjstvo čitave generacije, jeste plavokosi ratnik sa Eternije po imenu Hi-Men, sve zajedno sa svitom Gospodara svemira.

Bonus video: Volt Dizni – Život ispunjen maštom i misterijama

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar