Foto: Printscreen/YouTube/PrinceMarkieDeeVEVO

Prins Marki Di, član jedne od najstarijih hip hop grupa The Fat Boys, preminuo je juče, dan pre svog 53. rođendana, od srčanog udara.

„Zauvek u mom srcu. Prins Marki Di bio je više od repera; bio je jedan od mojih najboljih i najbližih prijatelja. Srce mi je slomljeno jer sam izubio brata. Uvek ću te voleti, Mark, i ceniti sve čemu si me učio“, poručio je Luj Gregori, menadžer benda The Fat Boys, potvrđujući vest o smrti.

Rođen kao Mark Entoni Morales 19. februara 1968. godine, Prins Marki Di je sa Darenom Robinsonom (Hjuman Bitboks) i Dejmonom Vimblijem (Kul Rok Ski) osnovao grupu The Disco 3, a kasnije su se preimenovali u The Fat Boys. Njihova pobeda na jednom takmičenju za nove glasove 1983. značila je i početak njihove karijere, a potom su postali jedna od najpoznatijih rep grupa svih vremena.

Poznati po korišćenju bitboksa i neobičnom humoru u svojim pesmama, objavili su 1984. debi album nazvan imenom benda, usledile su i ploče „The Fat Boys Are Back“ (1985) i „Big & Beutiful“ (1986), da bi 1987. albumom „Crushin'“ dostigli platinaste tiraže, ponajviše zahvaljujući singlu „Whipeout“ koji su snimili sa legendarnom rok grupom The Beach Boys“. Ideja im je bila da ponove uspeh singla grupe Run DMC sa bendom Aerosmith.

Iste godine snimili su i film „Disorderlies“, a godinu kasnije i jednu od pesama za četvrti nastavak hohor serijala „Strava u Ulici brestova“ pod nazivom „Are You Ready for Freddy?“ sa glumcem Robertom Inglandom, filmskim Fredijem Krugerom, kao gostom.

Nakon albuma „Coming Back Hard Again“ (1988), na kom je singl „The Twist“ sa Čabijem Čekerom kao gostom dospeo u vrhove top lista, Prins Marki Di napustio je grupu sa idejom da nastavi solo karijeru i objavio je albume „Free“ (1992) i „Love Daddy“ (1995). The Fat Boys razišli su se dve godine kasnije, Robinson je preminuo 1995. godine od srčanog udara, a Kul Rok Ski i Prins Marki Di pokušali od 2008. da nastave kao The Fat Boys, ali nisu uspeli da ponove uspehe iz osamdesetih.

Prins Marki Di bavio se i filmom i produkcijom, pomažući u nastanku pesama izvođača poput Meri Džej Blajdž, Dženifer Lopez, Maraju Keri, Marka Antonija, Krega Marka…

Poslednjih godina je vodio i radio-emisije i nastupao je povremeno kao di-džej.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar