Vesni Trivalić uručena nagrada „Mija Aleksić – biti glumac“

Kultura 23. sep. 202111:27 > 12:38
Podeli:
Vesna Trivalić, Nagrada “Mija Aleksić-biti glumac”
Vesna Trivalić Foto: Promo/OUGM/Dusko Jankovic

Nagrada “Mija Aleksić – biti glumac” uručena je našoj poznatoj glumici Vesni Trivalić na svečanosti u Kulturnom centru Gornjeg Milanovca. Nagradu su uručili Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac i Velibor Aleksić, sin Mije Aleksića.

Obraćajući se prisutnima prilikom uručenja nagrade glumica Vesna Trivalić između ostalog je rekla:

„Ovo veče je posvećeno Miji Aleksiću i u slavu njegove umetnosti, a ja ću ovaj trenutak držati čvrsto uz sebe, da mi bude oslonac i putokaz za novi početak koji me očekuje. Zahvaljujem se Miji Aleksiću, što je bio tako veliki da ja večeras u Gornjem Milanovcu primam nagradu koja nosi njegovo ime“.

Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac istakao je da je ustanovljenje nagrade „Mija Aleksić – biti glumac“ imalo osnov u činjenici da je slavni glumac rođen na teritoriji opštine Gornji Milanovac i da kao jedno veliko pre svega glumačko ime, ne sme biti zaboravljen, posebno ne od nas koji ovde i dalje živimo.

Mija Aleksić

„Smatram da smo uspostavljanjem ovakve manifestacije napravili jedan iskorak i u samoj sferi umetnosti, jer nagradu, kao što znate dodeljuju glumci svojim kolegama, što znači da se uvek biraju najbolji među najboljima. Želim da čestitam gospođi Vesni Trivalić na nagradi „Mija Aleksić – biti glumac“ i da sa ponosom njegovo ime pronosi kako u Srbiji tako i u svetu“, naglasio je Kovačević.

Velibor Aleksić, sin Mije Aleksića zahvalio se opštini Gornji Milanovac što već četiri godine na ovaj način neguje sećanje na njegovog oca. On je rekao da zbog smrti majke prošle godine nije mogao da prisustvuje uručenju nagrade, ali u svoje ime i ime svih koji nas sa nekog drugog mesta gledaju, zahvalio se organizatorima i gradu.

Dosadašnji dobitnici nagrade „Mija Aleksić biti glumac“ su Nenad Jezdić, Nebojša Dugalić i Gordan Kičić.

Bonus video: Beogradski festival igre, Atelje 212

 

Komentari

Vaš komentar