Vesna Pećanac Foto: Promo/Dani Zorana Radmilovića

U okviru pratećeg programa festivala 31. “Dana Zorana Radmilovića” u Zaječaru, u sali Centra za kulturu u Кotlujevcu, glumica Vesna Pećanac je odigrala svoju autorsku monodramu „O kakav divan dan“, saopštili su organizatori.

Ova predstava se već 25 igra na pozorišnim scenama, fakultetima, kongresima širom Srbije, u regionu, kao i u svetu. Monokomedija „O kakav divan dan“ spaja umetnost, obrazovanje, životnu mudrost i do sada je preko 1.800 puta odigrana.

Vesna Pećanac Foto: Promo/Dani Zorana Radmilovića

Na pitanje koja je poruka ova predstave glumica je odgovarila: “Na duhovit i lekovit način, publici sam pokazala kućne tajne, škakljive odnose između roditelja i dece, izazove odrastanja, školske zavrzlame, prve ljubavi. Dragocenost ove predstave je u tome što se mladi kroz puno smeha iznova sretnu sa samim sobom. Pa praštajući sebi i drugima prihvataju život sa one lepe i vedre strane, optimistične i radosne“.

Vesna Pećanac u komičnom žanru, kroz rafinirani humor i na samo na njoj svojstven način otkrila je lične i porodične tajne, nadovezujući jednu na drugu priče različite sadržine jednostavnim govorom i lepršavom glumom, a publika ju je nagradila toplim aplauzom.

Bonus video: Milena Marković o operi „Deca“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar