Foto:Promo/Pozorište mladih

Pozorište mladih slavi danas svoj 91. rođendan, zbog čega je obnavilo jednu od svojih najdugovečnijih predstava "Veseli muzičari" u režiji Emilije Mrdaković, koje će večeras od 18 časova biti izvedeno 400. put, saopšteno je iz najstarijeg lutkarskog pozorišta u regionu.

Zbog velikog rođendana ovog pozorišta na sceni će se večeras pojaviti prva postava predstave „Veseli muzičari“, koja ju je igrala od 1993. godine i to Vera Hrćan Ostojić, Emil Kurcinak i Zoran Andrejin, kao i ekipa „obnovljenog“ komada: Aleksa Ilić, Kristina Savkov i Miloš Macura. 

Foto:Promo/Pozorište mladih

Pozorište mladih, kako je najavljeno iz ove kuće, uskoro će početi rad na komadu „Koralina“ u režiji Jakuba Maksimova, koji je redteljski potpisao „Na vukovom tragu“, najnagrađivaniju predstavu u istoriji ovog novosadskog teatra. Potom kreću i probe tamburaškog mjuzikla „Palo inje, pao sneg“, koji nastaje na osnovu songova Jovana Adamova i teksta Vanje Čobanova, dok će mjuzikl napisati Stevan Koprivica, a režirati Darijan Mihajlović.

Pozorište mladih od 8. do 15. maja organizuje 2. Novosadske pozorišne igre koje u Novi Sad dovode predstave za decu i mlade iz Nemačke, Izraela, Španije, Bugarske i eks-ju republika. 

Do kraja godine glumce Pozorišta mladih očekuje rad na predstavama „Ksenija i lovac“ u režiji Emilije Mrdaković koja sarađuje sa kompozitorkom Aleksandrom Vrebalov. Šekspirova „Bogojavljenska noć“ u režiji Ivana Alača radiće se na OFF sceni Pozorišta mladih, a Sonja Petrović će režirati „Porodicu Adams“. 

Bonus video: Bitef polifonija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar