Premijera predstave "Mister Dolar" Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Premijera predstave „Mister Dolar“ prema komediji Branislava Nušića, u režiji Miloša Lolića, održana je sinoć u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Glavne uloge tumače Radovan Raša Vujović i Nedim Nezirović, a uz njih važne role imaju Teodora Dragićević, Iva Milanović, Aleksandar Vučković, Kalina Kovačević, Aleksandar Srećković Kubura, Vaja Dujović.

Premijera predstave „Mister Dolar“ Foto: Antonio Ahel/ATAImages

U velikom glumačkom ansamblu na Velikoj sceni nastupili su još – Jovan Jovanović, Bojana Bambić, Nemanja Stamatović, Magdalena Mijatović, Vučić Perović, Dragan Sekulić, Danilo Lončarević, Sofija Uzunović, Ivana Šćepanović, Sava Milutinović, Ana Janković, Milica Tomić, Larisa Radonjić, Danilo Fatić.

Reditelj Miloš Lolić, sa zapaženom karijerom u Evropi, odlučio je da novu verziju Nušićevog „Mister Dolara“ postavi u vidu jedne velike tehno žurke u kojoj se nalazi galerija likova našeg najvećeg komediografa.

Zaplet prati sudbinu jednog razmaženog junaka koji na zabavi za bogataše dolazi na ideju za sopstveni društveni eksperiment. Savremena varijanta pozorišnog komada pruža publici angažovanost i kritičnost Nušićevog dela, koje je i dalje aktuelno, jer je autor pisao o nezaustavljivoj moći novca.

Premijera predstave „Mister Dolar“ Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Predstava od preko dva sata podeljena je u tri celine – prvo se odigrava dugačka zabava za moderni krem visokog društva, da bi se radnja preselila u opuštajući Spa centar, uz saunu i bazene, i na kraju se ponovo pokrenula žurka sa glasnom elektronskom muzikom.

Autorski tim predstave čine još Miraš Vuksanović (scenograf), Marija Marković Milojev (kostimograf), Nevena Glušica (kompozitor muzike), Irena Maksimović (koreografija dens-grupe).

Bonus video: Poznato kada će se pozorište „Boško Buha“ konačno vratiti u svoju zgradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare