Večeras počinje 67. Sterijino pozorje u Novom Sadu

Kultura 26. maj 202211:17 > 11:40
Podeli:
Foto: Nebojša Babić, Dragan Mujan/Nova.rs, Vesna Lalić/Nova.rs

Predstava „Mileva“ Milene Bogavac, Olge Dimitrijević, Tijane Grumić, Vedrane Božinović, Vedrane Klepica, u adaptaciji Jelene Kovačić, u režiji Anice Tomić otvoriće večeras 67. Sterijino pozorje u Srpskom narodnom pozorištu. Svečanu besedu otvaranja odžaće scenograf Miodrag Tabački.

Sa motom “Vreme teskobe”, na ovogodišnjem festivalu Sterijino pozorje u Novom Sadu biće izvedeno devet predstava u takmičarskoj selekciji i tri u međunarodnoj selekciji “Krugovi”.

U takmičarskoj selekciji 67. Sterijinog pozorja naći će se predstave „Izbiračica“ Koste Trifkovića u režiji Ive Milošević Narodnog pozorišta iz Subotice, „Protekcija“ Branislava Nušića u režiji Kokana Mladenovića Narodnog pozorišta iz Sarajeva, „Kod večite slavine“ Momčila Nastasijevića u režiji Sonje Petrović Srpskog narodnog pozorišta, „Čudo u Šarganu“ Ljubomira Simovića u režiji Jagoša Markovića Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

U selekciji su i "Godine vrana" Siniše Kovačevića Narodnog pozorišta Beograd, "Rolerkoster" Jelene Kajgo u režiji Milice Kralj Ateljea 212, "Poslednje devojčice" Maje Pelević u režiji Kokana Mladenovića Pozorišta "Deže Kostolanji" iz Subotice, "Fleke" Tijane Grumić u režiji Juga Ðorđevića Kraljevačkog pozorišta i "Bludni dani kuratog Džonija" Filipa Grujića u režiji Jovane Tomić Novosadskog pozorišta.

Foto: Velija Hasanbegović/Promo/Narodno pozorište Sarajevo

U netakmičarskoj međunarodnoj selekciji "Krugovi" tri su predstave, dve iz Zagreba i jedna iz Skoplja. Predstava u čast nagrađenih biće "Hrkači" čiji tekst i režiju potpisuje Nikola Pejaković, a izvodi ansambl Narodnog Pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke.

Komentari

Vaš komentar