Foto: Zoran Lončarević

Partibrejkersi najavili da će proslaviti 40 godina postojanja koncertom 22. septembra u Atrijumu Beogradskog sajma.

„Četrdeset godina života i rokenrola proslavićemo na Sajmu sa našom publikom koja nas prati od početka, od sredine i od sada“, poručio je pevač Zoran Kostić Cane povodom koncerta u prostoru na otvorenom unutar Beogradskog sajma.

Beogradski bend su na temeljma Urbane gerile i Radničke kontrole u septembru 1982. godine osnovali Kostić, bubnjar Goran Bulatović Manza i gitaristi Nebojša Antonijević Anton i Ljubiša Kostandinović.

Nebojša Antonijević Anton i Zoran Kostić Cane, Partibrejkers. Foto: Borna Filic/PIXSELL

Partibrejkers su se oglasili čuvenim singlom „Hiljadu godina“ (1984) i potom sirovim i nebrušenim rok albumom „Partibrejkers“ (1985), koji se smatra jednom od najznačajnijih izdanja jugoslovenskog rokenrola, u produkciji basiste Discipline kičme Dušana Kojića Koje.

Brejkers su tokom decenija, uz česte promene postave, postali i ostali jedno od najznačajnijih imena srpske muzičke scene, zahvaljujući Kostićevom jedinstvenom načinu pevanja i stihovima životog promišljanja, kao i prepoznatljivom bluziranom gitarom Antonijevića.

Bend je objavio osam albuma od kojih je poslednji bilo „Sirotinjsko carstvo“ (2015), a poznat je po pesmama „Prsten“, „Put“, „Kreni prema meni“, „Hipnotisana gomila“, „Molitva“, „Hoću da znam“, „Ledno doba“ i brojnim drugima.

„Dođite da se vidimo. Uz otežavajuće okolnosti rodimo se ponovo. Budimo zajedno, uživajmo u muzici, ljubavi, toleranciji. Uživajmo u svemu čega nema“, poručio je Cane.

Bonus video: Darko Rundek, tradicionalni koncerti u Botaničkoj bašti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar