Izložba fotografija “Stars” Brajana Rašića od 22. juna u Kragujevcu
Foto: Promo/Jane Rose

Izložba fotografija Brajana Rašića, pod nazivom "Stars", biće otvorena 22. juna u galeriji "Đura Jakšić" u Kragujevcu, kao uvod u 12. izdanje Arsenal festa (30. jun – 02. jul), a neke će biti izložene prvi put u Srbiji.

Na Rašićevoj prvoj samostalnoj izložbi u gradu na Lepenici biće izložene njegove 32 čuvene uramljene fotografije, koje će biti i na prodaju. Na fotografijama su neke od velikih svetskih zvezda koje je Rašić slikao tokom višedecenijske karijere: Rolling Stones, Dejvid Bouvi, Dejvid Gilmor, Prins, Sting, Frenk Sinatra, Foo Fighters…

– Neke od njih izlažem prvi put u Srbiji. Biće tu i dve fotografije kao omaž gradu Kragujevcu, koje su, za sada, tajna. Veliko mi je zadovoljstvo da sarađujem sa Arsenal festom i Kragujevcem, vidimo se na otvaranju – poručuje čuveni fotograf.

Kalemegdan, izložba, Novi talas u Beogradu, Paket aranžman
Branislav Brajan Rašić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Branislav Brajan Rašić rođen je 1954. godine u Beogradu. Posle nekoliko godina života u Cirihu, svetsku karijeru je počeo da gradi 1979. u Londonu. Fotografisao je više od 8.000 koncerata, a pred njegovim objektivom našle su se brojne planetarne zvezde. Dugogodišnju saradnju sa Dejvidom Bouvijem, kome je bio zvanični fotograf, započeo je od albuma „Let’s Dance“ (1983), a 2006. postao je oficijalni fotograf Rolling Stonesa.

Angažovali su ga, pored domaćih, i najugledniji planetarni muzički časopisi, a njegova dela ekskluzivno predstavlja vodeća svetska agencija Getty Images. Izložbe Rašićevih fotografija održane su u brojnim svetskim muzejima i galerijama, a u Srbiji, uz nekoliko beogradskih postavki, veliku pažnju privukla je i prošlogodišnja, u Zrenjaninu.

Bonus video: Slavimir Stojanović Futro – Kao da sam slušao Konstraktu i crtao

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar