Foto: Zoran Lončarević

Frontmen Partibrejkersa Zoran Kostić Cane gostovao je bendu Veronauksi u pesmi i spotu "Uspavanka bez krova" čiji je cilj pomoć radu crkvene kuhinje i ljudima bez prihoda i doma.

„Uspavanka bez krova“, za koju je Kostić napisao stihove sa protojerejem Ilijom Romićem, koji je i autor muzike, objavljena je tokom Vaskršnjih praznika sa blagoslovom patrijarha Srpske pravoslavne crkve Porfirija i vikarnog episkopa hvostanskog Justina.

– Svakoga dana crkvena kuhinja Verskog dobrotvornog starateljstva nahrani oko dve hiljade onih koji žive bez krova nad glavom ili su u veoma teškoj materijalnoj situaciji – kaže se u opisu spota na Jutjub kanalu televizije Hram.

Gledaoci se pozivaju da pomognu rad crkvene kuhinje i jednom porukom daruju jedan obrok onima kojima je to najpotrebnije SMS porukom na 2844 (100 dinara), preko dinarskog tekućeg računa „205-58219-31 poziv na broj: 230102“, odnosno preko strane starateljstvo.rs.

U „Uspavanci bez krova“, rokerski odsviranoj nalik stilu Partibrejkersa, Kostić između ostalog peva: „Neko baca hranu, neko je nema, ispružena ruka pomoć čeka. Okrećeš glavu, uvek kad me vidiš, Na putu svoga uspeha ti me se stidiš“.

– Autor projekta đakon Darko Radovanović okupio je bivše i sadašnje đake Zemunske gimnazije u bend pod nazivom Veronauksi, te su snimili pesmu sa specijalnim gostom Kostićem – kaže se u opisu spota.

Rediteljka Bojana Krstić i scenarista đakon Radovanović snimili su spot, između ostalih, uz pomoć đaka Zemunske gimnazije i glumca Bojana Žirovića koji se pojavljuje u ulozi beskućnika.

U Veronauksima su pevači Jana Šantrić, Iva Laštro, Danica Zlatković, Milan Stokanović i Petar Atlagić, gitaristi Stevan Masnec i Dimitrije Dragojević, uz Milicu Ðurić koja je bila zadužena za solo, basista Vuk Janković i bubnjar Isidor Gerić, dok je usnu harmoniku odsvirao đakon Radovanović.

Bonus video: Glas, dirka, bas „Angel“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare