Foto:promo

Kompanija United Media potpisala je sa produkcijskom kućom Cobra Film poznatog srpskog glumca, reditelja i producenta Dragana Bjelogrlića ugovor o proizvodnji serije "Ja, Pink Panter", saopštila je United Media.

Serija nastaje po istoimenom romanu Olivere Ćirković, nekadašnje reprezentativke Jugoslavije u košarci, koja je ušla u svet kriminala i postala deo međunarodne kriminalne grupe „Pink Panter“ u Grčkoj. Nakon hapšenja, provela je osam godina u najstrožijim grčkim zatvorima. U iskrenoj ispovesti, opisuje sve likove i događaje koje je doživela pre i nakon hapšenja.

Snimanje nove serije počinje sledeće godine na lokacijama u Grčkoj, Srbiji ali i u drugim evropskim gradovima.

Bjeloglićev rediteljski, scenaristički i producentski angažman na filmskim i TV ostvarenjima vrlo je cenjen ne samo u Srbiji već u celoj Evropi, podseća se u saopštenju United Media, i naglašava da, pored toga što se potpisuje kao kreator nove serije, biće i showrunner projekta, dok scenario piše Vuk Ršumović.

DRAGAN BJELOGRLIĆ DOBITNIK NAGRADE EUROPA PRIMA 2022
Dragan Bjelogrlić Foto: Nebojša Babić

Ovo nije prva saradnja kompanija United Media i Cobra film. Do sada su zajedno proizveli serije „Senke nad Balkanom 2“, koje su na IMDB-u ocenjene kao najbolja srpska serija svih vremena i „Žigosane u reketu“, a upravo se snima i film „Lančana reakcija“ o nuklearnom akcidentu u Vinči.

Razvoj originalne produkcije strateška je osnova razvoja United Media, navodi se u saopštenju i dodaje:

„Serije koje proizvodimo su najgledanije na teritorijama gde se prikazuju i uspešno su plasirane na međunarodno tržište. Verujemo i da će nova serija koju radimo sa Bjeloglićem doživeti veliki uspeh. Tema je sama po sebi vrlo intrigantna i zanimljiva publici ne samo u regionu, već i u čitavoj Evropi“.

United Media je vodeća medijske kompanija u jugoistočnoj Evropi koja posluje u osam zemalja i u svom vlasništvu ima 6 nacionalnih televizija, 50 kablovskih kanala, 30 portala, osam štampanih izdanja i pet radio stanica.

Bonus video: Bjelogrlić o filmu „Lančana reakcija“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare