Foto:Screenshot/Youtube

Nenad Stefanović Japanac, nekadašnji basista Bajage i Instruktora, grupe Piloti i drugih pop i rok sastava, preminuo je danas u 62. godini, potvrdili su prijatelji i saradnici ovog muzičara.

„Dragi naši prijatelji, prošlu godinu smo ispratili tužno, sa odlaskom Miše Aleksića, a nažalost, i ova je počela loše, odlaskom Nenada Stefanovića Japanca, našeg prijatelja i kolege, jednog od najboljih bas gitarista ikada na ovim, i ne samo ovim prostorima. Neša je svirao na našim albumima ‘Sa druge strane jastuka’, ‘Prodavnica tajni’, ‘Muzika na struju’, i na mnogim drugim pesmama. Svirao je sa velikim brojem naših kolega – Bijelim dugmetom, Oliverom Mandićem… Velika je praznina na našem muzičkom nebu posle njegovog odlaska. Počivaj u miru, dragi Nešo. Ovaj svet muzike više neće biti isti bez tebe. Vole te tvoji Bajaga i Instruktori“, poručili su članovi ovog benda na Bajaginom zvaničnom profilu na Fejsbuku.

Nenad Stefanović, rođen u Kruševcu 1953. godine, bio je iskusni studijski muzičar, učestvovao je u snimanju više od 1.000 izdanja domaće popularne muzike. Od 1976. godine bio je član Udruženja muzičara džez, zabavne i rok muzike i bio je član SOKOJ-a, gde je kao autor i aranžer zaštitio oko 200 kompozicija.

Član Bajaginin Instruktora Žika Milenković od Japanca se oprostio na Tviteru.
– Njegov bas je više od svega ukrasio pesmu Bjelog dugmeta „Ružica si bila“. Neka mu je večna slava, svi smo ga voleli – poručio je Milenović.