Foto: Svijet mogućnosti

U okviru projekta „Svijet mogućnosti“, u periodu od 5. do 9. aprila, održane su radionice u saradnji sa Dnevnim centrom za djecu i omladinu sa teškoćama i smetnjama u razvoju „Biseri“, saopštili su iz ustanove „Grad teatar“ Budva.

Tim povodom u Budvi boravili članovi autorskog i produkcijskog tima projekta „Svijet mogućnosti“: reditelj i direktor „East–West“ Centra iz Sarajeva Haris Pašović, projektni koordinator Ismar Hadžiabdić, glumac i direktor Drame Srpskog narodnog pozorišta Milovan Filipović, projektna koordinatorka Dragana Kuzmanović, autor web–platforme Mehmed Hasanagić, asistent reditelja Jelena Antonijević, kompozitor Dino Šukalo, glumci Aljoša Đidić, Gordana Đurđević Dimić, Mina Pavlica i Marija Feldeši.

Kroz kreativan rad u manjim grupama i individualne pristupe, umetnički tim projekta se upoznao sa načinom rada Dnevnog centra „Biseri“ i problemima sa kojima se susreću građani sa smetnjama i teškoćama u razvoju, kao i njihove porodice.

Foto: Svijet mogućnosti

Predstava koja će nastati na osnovu radionica biće izvođena u Sarajevu, Novom Sadu, Zagrebu i prikazana na festivalu „Grad teatar“ 2024. godine.

Bonus video: Bojana Vunturišević o radu sa mladima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar