Vladimir Kolarić Hrišćanstvo i umetnost Foto:Promo/Biblos

Promocija knjige "Hrišćanstvo i umetnost" Vladimira Kolarića biće održana sutra u 20 sati u UK Parobrod, u okviru tribine "Religija i postmoderno doba", saopšteno je iz ove kulturne institucije.

Odnos između hrišćanstva i umetnosti ima mnoge implikacije, a knjiga Vladimira Kolarića, koju je objavio „Biblos“, donosi eseje i prikaze koji iz različitih uglova posmatraju ovo pitanje.

Kolarić se u svom delu bavi pitanjima, počev od ontološkog i estetičkog problema predstavljanja nepredstavljivog, preko etičkih, kao i društveno-političkih implikacija koje umetnost, religija i njihov međusobni odnos imaju u susretu sa ideologijom i instancama moći.

Na sutrašnjoj tribini u Parobrodu učestvovaće, pored autora knjige „Hrišćanstvo i umetnost“, i Jana Aleksić, teoretičarka književnosti, pesnikinja i naučni saradnik Instituta za književnost i umetnost, Aleksandar Đakovac, teolog i redovni profesor Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, kao i Nikola Kolja Božović, vizuelni umetnik i redovni profesor Fakulteta primenjenih umetnosti Univerziteta umetnosti, navodi se u saopštenju ove institucije kulture.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar