Foto: N1

Voju Brajovića bi na mestu predsednika Udruženja dramskih umetnika nakon šest godina, od 18. marta trebalo da zameni njegov mlađi kolega Pavle Pekić.

Filmski i pozorišni glumac Pavle Pekić (48), publici poznatog po ulogama u serijama „Istine i laži“, „Santa Maria della Salute“, „Crni Gruja“ ili filmovima „Doktor Rej i đavoli“ i „Ajvar“, jedini je kandidat za funkciju prvog čoveka UDUS-a. Na to mesto kandidovali su ga, kaže, Predsedništvo udruženja i još nekoliko kolega i ne vidi smetnje da bude izabran na Skupštini UDUS-a zakazanoj za 18. mart. Kako smo nezvanično saznali, na konkursu je bilo više kandidata, među kojima i Hadži Nenad Maričić, ali su povukli kandidature.

– To je veliki, obiman i zahtevan posao, od odbrane dostojanstva našeg esnafa u svakom segmentu, rešavanja statusa slobodnih umetnika… Udruženje obuhvata široku delatnost, ono je ujedno i najprepoznatljivije samom činjenicom da su i njegovi članovi naši najpoznatiji dramski umetnici – kaže Pekić za Nova.rs, upitan za motive da prihvati kandidaturu.

Prvo što bi budući predsednik uradio u UDUS-u, to je „da razgovara sa što više članova“.

– Postoje tekuće stvari koje treba nastaviti, ali postoji i prostor za unošenje novina u rad udruženja, posebno onih potrebnih da se UDUS približi mladim kolegama i budućim članovima – priča Pekić.

Pekić navodi i da je više nego zadovoljan time kako je UDUS u proteklih šest godina vodio Voja Brajović.
– On je svakako jedan od najznačajnijih predsednika, a s obzirom na okolnosti u kojima je UDUS radio, Voja Brajović je odlično obavljao svoju funkciju – ocenjuje Pekić.