Podeli
Foto: Printscreen Muzička škola "Stanković"/video

Učenici muzičke škole “Stanković” obradili su pesmu “Srce” od EKV-a u čast Milana Mladenovića koji je rođen na današnji dan pre 62 godine.

Muzička škola “Stanković” u okviru veoma složenih okolnosti aktuelnog odvijanja muzičke nastave, pronalazi kreativan put da učenike šestog razreda ohrabri i podstakne u prevazilaženju svih prepreka za iskazivanje sopstvenog talenta i ljubavi prema kvalitetnoj muzici. Najnoviji video spot, koji ponovo dolazi iz majstorske klase profesorke Milice Tegeltije, jeste onaj za pesmu “Srce” benda Ekatarina Velika, a sve u čast rođendana jednog od najznačajnijih autora i muzičara jugoslovenske i srpske rok scene.

Na današnji dan, 1958. godine, rođen je Milan Mladenović, najpoznatiji kao pevač i gitarista sastava “Šarlo Akrobata” i “Ekatarina Velika”. Iako nas je prerano napustio 1994, ostavio je iza sebe pregršt fantastičnih pesama, koje svojom jedinstvenom emocijom, poezijom i zvukom, snažno dotiču i današnje najmlađe muzičke generacije.

U video spotu za pesmu “Srce” Milana Mladenovića pevaju učenici Marko Kovačević, Jana Ćosić, Milica Pavlović, Lana Šojić, Jovana Radovanović i Vera Radulović, za klavijaturama je Iva Ursulov, flautu svira Teodora Milosavljević, violončelo Boris Milošević, ukulele Lav Bogićević, daire Marko Kovačević, štapiće Katarina Crnobrnja, a za bubnjem se našao Dušan Đorđević.

Pesmu je za izvođenje aranžirala profesorka Milica Tegeltija, a video montaža pripada Milošu Jovanoviću.

Obrada pesma “Srce” najsvežiji je u nizu načina na koji Muzička škola “Stanković” uspeva da obrazovanje i nasleđe poveže u izuzetno umetničko postignuće, i to od suštinskog značaja za našu sredinu. Tako “Stanković” stalno iznova nadahnjuje i motiviše sve dobre ljude da otvore svoja srca i osete kako sjajna muzika iz naše zaostavštine svakodnevno čini život boljim i istinski radosnim da se živi.

Učenici  Muzičke škole “Stanković” prethodno su obradili pesmu “Ona to zna” Vlade Divljana i grupe “Idoli”.

Komentari

Vaš komentar