Foto:Južne vesti/Pozorište lutaka

U niškom Pozorištu lutaka otpočele su probe predstave "Bajka o Noćurku i Danici", rađene po motivima dečije knjige Miloša Petkovića. Publika će predstavu moći da pogleda u drugoj polovini aprila.

Reditelj predstave Radislav Ćopić kaže da je „Bajka o Noćurku i Danici“ priča o princu i princezi koji, iako su veoma različiti, moraju da sarađuju da bi uspešno savladali prepreke u avanturi koja je pred njima.

Zadržavajući veliki broj čarobnih junaka iz originala, ali i autentični razbokoreni stil pisca, ova dramatizacija zaoštrava odnose iz knjige, ali ne gubi njen duh i izvornu ideju – da sve razlike, odnosno svetlost i tamu, može ujediniti samo ljubav – navodi režiser.

Autorski tim uz Rastislava Ćopića koji pored režije i scenografije sa Milošem Petkovićem potpisuje dramatizaciju i adaptaciju, čine i Dušan Stanković i Dragana Breza koji su zaduženi za kreaciju i izradu lutaka i kostima, Tomislav Nikolić koji će komponovati muziku i Nataša Ilić, lektor.

Uloge tumače Svetlana Mihajlović, Slobodan Miljković, Tatjana Milenković, Dejan Gocić, Toma Bibić, Kristina Ranđelović i Branimir Ranđelović.

Bonus video: Đorđe Živadinović Grgur – Kako sam od glumca došao do reditelja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar