princ
Foto: Grieve, Chris / MirrorPix / Profimedia

Izdavačka kuća Soni saopštila je da će 30. jula biti izdat album Princa - "Welcome 2 America", pet godina od smrti poznatnog američkog muzičara.

Album iz 2010. godine pronađen je u muzičkoj sobi umetnika u njegovom studiju u Mineapolisu. U toj sobi se nalazi veliki broj demo snimaka, nedovršenih albuma i uživo snimaka.

Princ (57), koji je umro 21. aprila 2016. godine, za života je vešto održao legendu o svom skrivenom muzičkom blagu.

Pročitajte još:

Muzičar je 2014. godine rekao da izdavačima nikad nije davao svoje najbolje pesme.

„Postoje pesme koje niko nikad nije čuo, kao i tone snimljenog materijala iz raznih perioda“, rekao je Princ.

Američka televizijska mreža Si Bi Es imala je pristup novom albumu od 12 pesama i u nedelju će jednu emisiju posvetiti tome.

Soni je u svojoj najavi o novom abumu citirao Princa koji je 2010. godine rekao: „Svet se napreže zbog dezinformacija. Vizija Džordža Orvela o budućnosti je ovde. Dugujemo sebi da ostanemo postojani u svojoj veri da bismo prebrodili teška vremena koja su pred nama“.

Pored albuma biće objavljen i njegov koncert u Los Anđelesu iz 2011. godine.

Princ ili „dete iz Mineapolisa“ bio je jedan od najvećih muzičara ’80-ih i ’90-ih godina s hitovima kao što su „Cream“ ili „Kiss“ u kojima je mešao gitarske rifove s poetskim stihovima u ritmu fanka. Mnogi smatraju da je njegov najveći hit „Purple Rain“.

Autor je više stotina pesama i dobitnik šest muzičkih nagrada Gremi i jednog Zlatnog globusa, kao i prestižnog Oskara za originalnu pesmu „Purple Rain“ iz istoimenog filma iz 1985. godine.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar