Petar Zorkić
Foto: Galerija Singidunum/Promo

Izložba "Tete-a-tete 2" Petra Zorkića biće otvorena sutra u 18.30 časova u galeriji "Singidunum".

Postavka, koja će trajati do 19. aprila, druga je samostalna izložba Petra Zorkića.

Na ovoj postavci autor objedinjuje motive svedenih ženskih figura (aktova) i muzičara na bini, a osnovne elemente izražavanja predstavljaju osenčeni crteži. 

Umetnik je svoja dela tvorio specifičnom tehnikom – crtanjem prstom u telefonu u sistemskoj aplikaciji „notes“ (tzv. kažiprst na telefonu). 

Radovi koji će biti izloženi, nastali su prošle i ove godine, a predstavljaju i vizuelnu pripremu drugog albuma Petra Zorkića, po kojem je ova izložba i dobila ime.

Petar Zorkić
Foto: Galerija Singidunum/Promo

Na novom albumu Zorkić će publici predstaviti saradnju sa muzičarima fank, soul, pop i džez provenijencije, iz regiona i sveta. 

Zorkić, koji je rođen u Bangkoku (Tajland) 1986. godine, završio je sociologiju na Filozofskom fakultetu. Muzikom se bavi još od srednjoškolskih dana, a osim što je bio član nekoliko bendova, osnovao je i svoj projekat, nazvan „PetarZ“.

Petar Zorkić
Petar Zorkić Foto: Dalibor Stanković/Promo

Debi album „Riddlephore“ objavio je 2019. godine, a kao kompozitor, aranžer, tekstopisac i instrumentalista radio je muziku za festivale Egzit, Beoviziju, predstave u pozorištima „Duško Radović“ i „Boško Buha“.

Publici se prvi put predstavio kao likovni stvaralac prošle godine, kada je na samostalnoj postavci u UK Parobrod izložio više od 90 radova.

Bonus video: Pikaso, neprevaziđeni slikar

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar