Iz serije "Tvin Piks" Foto:NEW LINE CINEMA - Album / Album / Profimedia

Ubistvo na kom je zasnovana serija „Tvin Piks“ Dejvida Linča biće tema novog dokumentarnog filma i knjige.

Hejzel Dru ubijena je 1908. godine u Send Lejku u državi Njujork, a okolnosti vezane za njenu smrt i istragu poslužile su kao osnov za priču na kojoj je zasnovana poznata TV serija, piše britanski NME.

Njeno ubistvo sada će biti istraženo i predstavljeno u dokumentarcu „Plava, lepa i mtva: tajanstveno ubistvo koje je inspirisalo Tvin Piks“. Iz produkcijske kuće „Metabuk entertejnment“ saopšteno je da će u filmu biti „istražene tajne, korupcija i odnosi prema polovima u jednom malom gradu, koje je lokalna zajednica pokušala da zataška kada je mlada žena ubijena“.

„Amazon“ će istovremeno objaviti istoimenu knjigu, a napisaće je Dejvid Bušman i Mark Givens. Objavljivanje knjige planirano je za zimu 2021. godine, a predgovor će napisati Mark Frost, jedan od tvoraca „Tvin Piksa“.

Dokumentarni film režiraće Bendžamin Alfonsi. On je ispričao novinarima „Muvimejkera“ da je bilo „izuzetno vredno gledati kako priča o Hejzel zadobija sopstveni život“.

– Nadam se da će joj ovaj dokumentarac podariti na ekranu glas koji nije imala u stvarnom životu – rekao je Alfonsi.

Frost je rekao za isti magazin da je tu priču čuo još kao dete.

– To je prva kriminalistička priča iz stvarnog života koja me je okupirala još kao klinca. Priča o Hejzel Dru vodi pravo u spregu moći, novca i seksualnosti i ona zvuči sasvim savremeno. Ova jeziva priča košmarom je ispunila i izmišljenu tragičnu priču koja je decenijama kasnije postavljala pitanje „Ko je ubio Loru Palmer?“ – kazao je Frost.

Ove godine se, inače, obeležava tačno tri decenije od kada je snimljena serija „Tvin Piks“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar