Foto: Privatna arhiva

U znak sećanja na preminulog umetnika, prijatelji, kolege i poštovaoci poznatog bubnjara trčaće u sklopu Porodične trke u majicama sa njegovim likom u nedelju i pozivaju sve zainteresovane da im se pridruže.

Ove jeseni, prijatelji, kolege i poštovaoci Dragoljuba Đuričića trčaće Porodičnu trku u belim majicama sa njegovim likom, a svi zainteresovani pozvani su da im se pridruže, u nedelju 27. novembra u 9 časova. Okupljanje je ispred Crkve Svetog Marka, odakle trka počinje.

Natalija i Viktorija Samardžić Foto: Privatna arhiva

Ovu inicijativu pokrenule su Viktorija i Natalija Samardžić koje su žensku trku u septembru ove godine prošle u majicama sa likom poznatog bubnjara i posvetile pređene kilometre sećanju na njega. Uz podršku direktora Beogradskog maratona Darka Habuša, u sklopu Porodične trke, čija trasa ove godine prolazi i ulicom u kojoj je Dragoljub Đuričić živeo, održaće se i trka sećanja na preminulog umetnika.

Dragoljub Đurić bio je heroj Beogradskog maratona i punu deceniju sa svojim bubnjarima bodrio trkače u tunelu ispod Brankovog mosta, gde je oslikan i mural posvećen njemu. Preminuo je od korone u martu 2021. godine.

Bonus video: Koncert u čast Dragoljuba Đuričića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar