Foto: Mirko Todorović/Promo/Pozorište mladih

Predstava “Tri sorele” Pozorišta mladih po čuvenom tekstu Stevana Koprivice, u u režiji Miloša Jagodića, gostovaće u sredu, 23. novembra u 19.30 časova u Zvezdara teatru.

Snovidljiva priča o nemogućoj ljubavi zasnovana je na bokeškim legendama o tri neudate sestre koje iza zidova porodične kuće u Prčnju celog života sanjaju ljubav svog života. Priča je to zapravo o regulama, nepisanim pravilima koja nam često kroje i prekroje život, koja nas zakivaju u neslobode, bez prava na pobunu, makar i uzaludnu.

U novosadskoj verziji ovog komada igraju sjajne Kristina Savkov, Marija Radovanov i Slavica Vučetić. Tajnovitog kapetana znalački igra Slobodan Ninković, a njihovog brata, koji je oličenje pravila i svih strahova malih sredina, ubedljivo iscrtava Ivan Đurić. Kao lokalna luda, apsolutno je neodoljiv Saša Latinović.

U jednoj od kritika povodom premijere stoji da su “Tri sorele” Pozorišta mladih predstava koja na jedan posve drugačiji način osvetljava glumce ovog teatra. “To kako ova sjajna šestorka svojom scenskom harizmom uvlači gledaoca u sve meandre poetičnosti priče čini da s poverenjem zakoračimo u izmaštani svet njihovih junaka”.

Bonus video: Milena Marković o operi „Deca“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar