Traže 25 miliona dolara: Aleka Boldvina tužila porodica ubijenog marinca

Kultura 21. jan. 202214:46 > 16:19
Podeli:
Foto: Rich Polk / Getty images / Profimedia

Članovi porodice marinca ubijenog u Avganistanu podneli su tužbu za klevetu od 25 miliona dolara protiv Aleka Boldvina, optužujući glumca da ih je nazvao pobunjenicima nakon što je saznao da je jedna od njih bila u Vašingtonu, tokom nereda 6. januara 2021.

Marinac Rajli Džej Mekolum bio je među 13 pripadnika vojske koji su pomagali avganistanskim izbeglicama kada su ubijeni u bombaškom napadu samoubice 26. avgusta na aerodromu u Kabulu, piše „NBC“.

Boldvin je donirao 5.000 dolara Mekolumovoj supruzi, prema tužbi podnetoj u ponedeljak Okružnom sudu SAD za okrug Vajoming.

Ali ta velikodušnost se navodno promenila kada je Boldvin ranije ovog meseca saznao da je sestra marinca, Rojs Mekolum, pristalica bivšeg predsednika Donalda Trampa.

Pre samo dve nedelje, ona je objavila svoju sliku na Instagramu ispred Vašingtonskog spomenika 6. januara prošle godine, noseći bejzbol kapu “Make America Great Again” .

Tada je, prema tužbi, Boldvin napisao ispod slike: „Da li ste vi ista žena kojoj sam poslao novac za muža vaše sestre koji je ubijen tokom izlaska iz Avganistana?“

Rojs Mekolum je potvrdila Boldvinu da je ona sestra marinca, što je navodno navelo glumca da se baci na nju u privatnim Instagram porukama.

„Kada sam ti poslao dolare za tvog pokojnog brata, iz stvarnog poštovanja prema njegovoj službi našoj zemlji, nisam znao da si pobunjenik 6. januara“, navodno je Boldvin napisao u porukama koje je sačuvao tužilac, prema tužba.

Rojs Mekolum je rekla da nikada nije ušla u Kapitol, da ju je saslušao FBI i da je oslobođena bilo kakvog nedela.

„Ona nikada nije privedena, uhapšena, optužena ili optužena za bilo koji zločin“, navodi se u tužbi. Nema podataka o osobi po imenu Rojs Mekolum uhapšenoj u vezi sa napadom 6. januara.

Prema tužbi, ona je to objasnila Boldvinu u privatnoj poruci i rekla mu da „Prijatan dan!”

Ali Boldvin nije bio zadovoljan tim objašnjenjem i spojio ju je sa izgrednicima iz Kapitola, navodno rekavši da su oni odgovorni za „nezakonito uništavanje vladine imovine, smrt službenika za sprovođenje zakona, napad na sertifikat predsedničkih izbora. "

Bonus video - Petar Vasiljević Čanča i Slaviša Ivanović: Kriv je onaj ko je Boldvinu dao oružje u ruke

Komentari

Vaš komentar