Borini pozorišni dani
Iz predstave "Travnička hronika" Foto: Promo/Pozorište"Bora Stanković" Vranje/Aleksandar Ramadanovic

Jubilarni 40. "Borini pozorišni dani", jedan od najdugovečnijih pozorišnih festivala u Srbiji, biće održani od 21. do 24. oktobra u Vranju, saopštili su organizatori.

Publika će na festivalu, pokrenutom u čast velikana srpske književnosti Bore Stankovića, moći da vidi četiri predstave pod sloganom „Sadašnje u prošlosti“, u izboru selektora Slobodana Savića, pozorišnog kritičara i autora serijala „Čitanje pozorišta“.

Festival će biti otvoren „Travničkom hronikom“ po tekstu Ive Andrića, u režiji Nikite Milivojevića, u produkciji Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada.

Za drugo festivalsko veče najavljena je „Seljačka opera“ mađarskog pisca Bele Pintera, u režiji Atile Кeresteša, nastala u koprodukciji Novosadskog pozorišta i Narodnog pozorišta iz Segedina.

U petak, 23.oktobra, predstavom „Кaligula“, po tekstu Albera Кamija, u režiji SnežaneTrišić, predstaviće se Narodno pozorište iz Beograda.

Borini pozorišni dani
Iz predstave „Kaligula“ Foto: Promo/Pozorište“Bora Stanković“ Vranje

U završnici festivala, 24. oktobra, publika će moći da vidi predstavu Zvezdara teatra „Pasivno pušenje” po tekstu Nebojše Romčevića, u režiji Egona Savina.

U okviru pratećeg programa 40.“Borinih pozorišnih dana“, predviđene su izložba “Pozorište u fotografskoj umetnosti“, predstavljanje romana „Crna ptica“ mlade dramaturškinje iz Vranja Aleksandre Jovanović, kao i dečja predstava vranjskog pozorišta “Mačak u čizmama”.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar