Pisac i novinar Ante Tomić za jutarnji program "Probudi se" na TV Nova S komentarisao je aktuelnu situaciju oko koronavirusa u Hrvatskoj i bolja vremena kojima se svi iz regiona nadaju.

Tomić, koji sa rediteljem Rajkom Grlićem priprema film „Svemu dođe kraj“, odgovorio je na pitanje da li ćemo ovo leto pamtiti bar po nečemu dobrom.

„Čitava godina je počela dramatično sa koronom i izborima. Doduše, izbori u Hrvatskoj nisu bili tako dramatični, ali je baš bilo uznemirujuće gledati snimke nereda na protestima koji su usledili nakon izbora u Srbiji. Nadati se da će doći bolja vremena, u ovim krajevima, nikada se ne treba previše nadati“, naveo je Tomić.

A koliko ćemo dugo čekati ta bolja vremena, on ističe:

„Mislim da ih ne trebamo čekati, nego graditi. Treba da se potrudimo i ne smemo pasivno posmatrati šta nam rade. Boriti se svaki dan za svoje dostojanstvo, za nekakav bolji život“, podvukao je Tomić.

Osvrnuo se i na to što na hrvatskoj obali nikada više nije bilo turista iz Srbije nego ove godine kada je u tu zemlju dozvoljen prelaz granice sa negativnim PCR testom.

„Mislim da smo mi čitavo vreme jako blizu i spojeni. Čak i ti nacionalisti koji stalno propagiraju mržnju, oni zapravo ne mogu jedni bez drugih. Ne mislim da smo mi jako razdvojeni, već da smo čitavo vreme jako bliski. Moji prijatelji iz Novog Sada su se smestili na Šolti i mogućnost da se zaraze na zabačenom ostrvu je minimalna, a istovremeno letuju i uživaju“, kaže Tomić.

Dotakao se i atmosfere kod Hrvata kada je reč o koroni.

„Vidim jako puno turista u Splitu. Očekivali smo da neće doći niko, a zapravo smo zapanjeni brojem ljudi na ulici. Na trenutke deluje kao normalna turistička sezona. Nema neke velike zabrinutosti ni straha. Čini mi se da smo naučili da živimo s tim“, navodi Tomić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare