Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Ljudi misleći da se boje smrti, boje se života. I ne žive. A, moj tata je i pre nego što se približio smrti živeo. Živeo je uvek i do kraja. I to je naučio nas, njegovu decu, rekla je danas Vera, ćerka Tihomira Arsića sećajući se svog voljenog oca. 

Za dva dana, tačnije 7. decembra navršiće se godinu dana od prerane smrti glumca Tihomira Arsića, a u njegovu čast danas je u Narodnom pozorištu na sceni „Raša Plaović“ govorila njegova ćerka Vera u ime cele porodice i tom prikom svojim govorom raznežila sve prisutne.

– Imala sam potrebu da se obratim. Moram da kažem jednu stvar. Svi su govorili da je tata bio mnogo bolestan, da je otišao posle duge i teške borbe sa bolešću. Nije tata nikad bio bolestan. Tihomir Arsić se vozio sam na hemoterapije. Mi, njegova deca, dobili smo od njega najveći poklon – kazala je Arsićeva u Narodnom na programu „Sećanje na Tihomira Arsića“.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Setno je evocirala uspomene na jedno od poslednjih putovanja sa ocem.

– Bili smo u Belanovici. Počela je oluja. Mama, Arsenije i ja smo brzo sklanjali stvari i bežali levo, desno. Tata je samo stajao na kiši i gledao brda. Rekla sam mu: „Tata, kiša je, uđi unutra“, a on je raširio ruke i šapnuo: „Vidi kako je lepo kada pada kiša“. Uzela sam ga za ruku i gledali smo zajedno kako pada – uzdahnula je, dodavši:

– Tata, hvala ti. Obraćam mu se u Arsenijevo, Lenkino i moje ime. Hvala ti za emocije, za patetiku, za ljubav, tugu, za sreću. Tuđa sreća je uvek bila njegova sreća. Najviše ti hvala za strast prema životu. Naučio nas je kako da živimo. Svako od nas je deo njega i zajedno ga činimo, zato će uvek biti sa nama.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Vera je podelila sa prisutnima i nekoliko Arsićevih rečenica, koje će, kako je rekla, zapamtiti za ceo život.

– Lenka je rekla sinoć jednu: „Nemoguće, to je naš cilj“, a ja ću pamtiti onu: „Iskrenost je najveći vid manipulacije“. Hvala ti, tata, što si verovao u mene, kada ja nisam. Tata je uvek znao. Hvala ti i volimo te – zaključila je glumčeva ćerka.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Svi prisutni u sali „Raša Plaović“ Narodnog pozorišta stajaćim ovacijama i aplauzom odali su počast Tihomiru Arsiću.

Bonus video:

Komemoracija Marku Živiću u Beogradskom dramskom pozorištu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar