Tihana Lazović Foto: Promo/RTS

Svima nam je neko iz porodice - otac, majka, stric ili tetka - radio u nekoj fabrici, tako da je to priča koja nas obeležava, hteli mi to ili ne. Snaga serije je u tome što je ovo priča o dobrim i čestitim ljudima koje je sistem izneverio. To su nekada tužne, a nekada srećne sudbine, ali su defitnitivno uvek dirljive. Mislim da ju je jako teško pogledati i ostati imun, kaže Tihana Lazović koja glumi jednu od glavnih uloga u seriji "Područje bez signala".

Još samo dva dana ostalo je do početka emitovanja serije „Područje bez signala“ (19. februar RTS1). U pitanju je neobična priča o običnim ljudima koji se bore za svoje pravo na rad i dostojanstven život. Scenario je nastao prema istoimenom romanu Roberta Perišića, za koji mnogi kažu da je najbolji hrvatski roman novog doba, a režiju potpisuje Dalibor Matanić.

Serija ima šest epizoda i svaka nosi ime po jednom od šest glavnih junaka. Među njima je i Lipša, mlada buntovna konobarica koju tumači hrvatska glumica Tihana Lazović. O tome kako je reagovala na poziv da kroz ulogu oživi jedan od svojih omiljenih književnih likova, Tihana kaže:

Tihana Lazović Foto: Promo/RTS

– Knjigu „Područje bez signala“ sam čitala i pre nego što sam znala da ćemo snimati seriju i naprosto me je „oduvala“. Kada su me producentkinja i reditelj pozvali da igram Lipšu, bila sam presrećna, ali me je naravno uhvatila i panika jer meni je to jedan od najboljih hrvatskih romana ikada, a Lipša je postala jedan od omiljenih književnih likova u Hrvatskoj. Imala sam tremu, ali čim je krenulo snimanje, opustila sam se i uživala.

Sa rediteljem Daliborom Matanićem radi dugo i poznaju se toliko dobro da veruje da bi sa njim mogla da snima zatvorenih očiju i bez reči.

– Sa Daliborom bih mogla da snimim i reklamu za hulahopke i da to bude dobro – kaže uz osmeh glumica i dodaje:

– Srećna sam i što je iskoristio činjenicu da sam još od detinjstva vezana za muziku i dao mi da u ovoj seriji i zapevam.

Tihana Lazović i Rene Bitorajac Foto: Promo/RTS

O tome kako vidi Lipšu, Tihana priča:

– Nekako na svoje likove gledam kao na svoje prijateljice ili sestre. Ona je neustrašiva, hrabra, neko ko se uvek lako dočeka na noge. Lipša je super žena sa kojom bih se ja rado družila i pila kafu.

„Područje bez signala“ realizovano je u koprodukciji Hrvatske, Slovenije i Srbije. Serija se snimala čak deset meseci, zbog različitih lokacija i teškoća izazvanih pandemijom korona virusa. Tihana je imala sreću da snima u Hrvatskoj, ali i da putuje na snimanja u Tunis i Helsinki.

Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

– Zahvalna sam producentima što su uz sve probleme i izazove uspeli da naprave ovako dobru seriju.

„Područje bez signala“ dobila je nagradu za najbolju seriju na respektabilnom međunarodnom festivalu „Series Mania“ u Lilu 2021. godine kao i nagradu publike na „Seriencamp“ festivalu u Minhenu.

Međunarodni uspeh Tihana tumači time što se radi o univerzalnoj temi.

– Ovo je posveta radničkoj klasi, priča o kapitalizmu koji guši i ugnjetava malog radnika i mislim da je svet to prepoznao. Bez obzira na to što je prepoznata u svetu, mislim da će serija posebno dobro „leći“ ovde u regionu. Srećna sam što će se gledati u Srbiji, jer svi smo mi odrasli slično – svima nam je neko iz porodice – otac, majka, stric ili tetka – radio u nekoj fabrici, tako da je to priča koja nas obeležava, hteli mi to ili ne. Snaga serije je u tome što je ovo priča o dobrim i čestitim ljudima koje je sistem izneverio. To su nekada tužne, a nekada srećne sudbine, ali su defitnitivno uvek dirljive. Mislim da je jako teško pogledati seriju i ostati imun – zaključuje glumica.

Seriju „Područje bez signala“ će publika kraj malih ekrana pratiti od 19. februara, subotom i nedeljom na RTS1. Uz Tihanu, u glavnim ulogama su i Rene Bitorajc, Jovana Stojiljković, Krešimir Mikić, Goran Bogdan, Izudin Bajrović, Slavko Štimac…

Bonus video: Jovana Stojiljković na tribini u Podgorici

Komentari

Svi komentari (0)