Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Četvrti međunarodni Festivala drame i pozorišta “Teatar na raskršću” biće ove godine održan u Nišu od 4. do 10. septembra, izjavio je direktor niškog Narodnog pozorišta Spasoje Ž. Milovanović.

Prema njegovim rečima, selekcija predstava uskoro bi trebalo da bude završena.

„Odgledali smo 78 predstava za područja balkanskog kulturnog prostora, odnosno sa područja 13 država, od Turske do Italije. Publika će u Nišu moći da vidi ukupno sedam predstava, šest takmičarskih i sedmu u čast nagrađenih“, izjavio je Milovanović.

On je kazao da se Festival „Teatar na raskršću“ ove godine održava početkom septembra umesto u martu, zbog radova na maloj sceni niškog Narodnog pozorišta.

„Planiramo i nadamo se da će naredno izdanje biti 11. marta sledeće godine kada je dan pozorišta u Nišu“, izjavio je Milovanović.

Skupština grada Niša je na poslednjoj sednici donela Rešenje o formiranju Saveta „Teatra na raskršću“.

Za članove Saveta izabrani su direktor Ulisis teatra u Hrvatskoj dr Duško Ljuština, direktor Sterijinog pozorja dr Miroslav Radonjić, direktor Bitef teatra Miloš Latinović, prvak drame iz Severne Makedonije mr Dejan Lilić, teatrolog Vasilka Bubarova, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i direktor Narodnog pozorišta Niš mr Spasoje Ž.Milovanović.

„Teatar na raskršću“ ove godine je uvršćen među 12 manifestacija od kulturnog značaja za Grad Niš.

Bonus video: Premijera predstave „Obraćanje naciji“