Foto:EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI

"Društvena mreža", drama o nastanku Fejsbuka u režiji Dejvida Finčera, najbolji je film u proteklon deceniji, izjavio je reditelj Kventin Tarantino.

Reditelj Kventin Tarantino, govoreći za francuski portal „Premijer“, rekao je da je film „Društvena mreža“ („The Social Nerwork“) sa Džesijem Ajzenbergom u ulozi Marka Zakerberga nesumnjivo njegov izbor za prvo mesto liste.

– Taj film je broj jedan jer je najbolji i to je sve! On je pregazio svu konkurenciju – rekao je Tarantino.

Američki reditelj je među omiljene filmove u protekloj deceniji ranije ubrojao i „Ponoć u Parizu“ Vudija Alena (2011) i „Pobesneli Maks:  Autoput besa“ Džordža Milera (2015).

 

Finčerov film iz 2010. nagrađen je sa tri Oskara, s tim što je te godine za najbolje ostvarenje te godine proglašen „Kraljev govor“ Toma Kupera.

Tarantino je posebno pohvalio Arona Sorkina za scenario, nazivajući ga „najvećim autorom dijaloga koji radi“. Reditelj je, po svemu sudeći, Sorkinov veliki poštovalac, pošto je ranije rekao da je gledao svaku epizodu serije „Njuz rum“ tri puta nedeljno.

Tarantino je ljubitelj Finčerovih filmova, s obzirom da je njegov „Borilački klub“ stavio na listu najboljih filmova snimljenih od 1992. do 2009. godine.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar