Svetlana Ceca Bojković Foto: Goran Srdanov

Glumica Svetlana Bojković prisustvovaće otvaranju izložbe posvećene pedesetogodišnjici njenog rada sutra od 16.30 sati u Galeriji Otvorenog univerziteta Subotica u okviru 27. Festivala evropskog filma Palić, najavili su organizatori.

Izložba „Svetlana Bojković – umetnost glume ili traganje za istinom“ autora Zorana Maksimovića, u organizaciji Pozorišnog muzeja Vojvodine i Sterijinog pozorja, biće otvorena povodom pedesetogodišnjice umetničkog rada glumice i Sterijine nagrade za naročite zasluge na unapređenju pozorišne umetnosti i kulture koja joj je dodeljena 2019. godine.

Foto: Promo

Predstavljena je bogata i raznovrsna građa: dokumenta, nagrade i priznanja, audio i video zapisi predstava, televizijskih i radio-programa i filmova, plakati, programske knjižice, fotografije, skice kostima, kostimi, navode organizatori i dodaju da je ova izložba „samo mali trag jedne velike, sjajne karijere, a iza predstavljenih slika stoje biografije, događaji i priče koje su takav životni i profesionalni put gradile i obeležile“.

Za isti dan od 13 sati u bioskopu Abazija na Paliću najavljeno je i otvaranje postavke „Velikani srpskog glumišta“, koja objedinjuje portrete velikana pozorišne scene Srbije, a autor je Dragan Despot Đorđević. Na izložbi će biti predstavljeni portreti glumaca nastalih na konkursu Udruženja građana „Žanka Stokić“ iz Rabrova.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare