Foto:Dragan Mujan/Nova.rs/Promo

Na "Filmskim susretima" – 57. Festivalu glumačkih ostvarenja igranog filma, koji će biti održani na Letnjoj pozornici u Nišu od 20. do 26. avgusta, publika može da pogleda premijere ostvarenja "Komedija na tri sprata" i "Vučije bobice" i još 15 filmova.

Svečano otvaranje jedinog festivala posvećenog glumačkoj profesiji, biće održano u subotu, 20. avgusta u 20.30 sati, kada će Slavku Štimcu biti dodeljena nagrada za životno delo „Pavle Vuisić“.

Žiri, koji će odlučiti o nagradama među kojima su najvažnije Gran-pri „Naisa“, „Car Konstantin“ i „Carica Tedora“, čine predsednica Brankica Zorić-Vasović i članovi Petar Božović i Dušan Premović.

Umetnička direktorka festivala je Ljiljana Blagojević, a novi predsednik Udruženja filmskih glumaca Srbije Rastko Janković je novi član Saveta festivala. Direktor festivala je Srđan Savić, direktor Niškog kulturnog centra, a selekcionu komisiju čine Ljiljana Blagojević, Dejan Dabić i Ognjen Rakčević, piše FCS.

Na programu su filmovi „Leto kada sam naučila da letim“, „Heroji radničke klase“, „Vučije bobice“, „Nije loše biti čovek“, „Bilo jednom u Srbiji“, „Nebesa“, „Mrak“, kao i „Zlatni dečko“, „Strahinja Banović“, „Gejm“, „Komedija na tri sprata“, „Usekovanje“, „Kelti“, „Heroji“…

Bonus video: Selektor festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj banji