Foto: Promo

Udruženje "Tačka susretanja" priređuje u sredu, 21. septembra, u Salonu kod Porte u Vršcu, Književni dvougao - Srđan V. Tešin i Dejan Mak, saopštili su organizatori.

Tom prilikom biće predstavljene dve knjige „Mokrinske hronike“ Srđana V. Tešina i „Privlačne utvare“ Dejana Maka. Moderator večeri je Marija Vasić Kanački, prof. književnosti i pesnikinja.

Srđan V. Tešin, rođen 1971. u Mokrinu. Književnik je i priređivač sedam tematskih antologija, panorama i izbora kratkih priča. Autor je dvanaest knjiga. Dobitnik je stipendije iz Fonda Borislav Pekić, Medalje kulture Zavoda za kulturu Vojvodine, Nagrade Društva književnika Vojvodine za knjigu godine, Nagrade grada Niša za knjigu godine za decu i mlade. Proza mu je prevođena na desetak evropskih jezika. Zastupljen je u domaćim i inostranim antologijama i izborima iz srpske savremene književnosti. Član je srpskog PEN centra. Živi u Kikindi.

Dejan Mak je rođen 1974. u Vršcu. Objavio je romane: „Pariska menažerija“ (KOV,2005), Bergdorf (Dereta, 2014) i zbirku priča „Privlačne utvare“ (KOV, 2021). Dnevni list Danas je „Parisku menažeriju“ proglasio najboljim debitanskim romanom u Srbiji u 2005.godini. Za roman „Bergdorf“ osvojio je nagradu Miroslav Dereta. Studirao je na Američkom institutu za menadžment u Parizu i uporedo usavršavao francuski jezik na Univerzitetu Sorbona. Kao Fulbrajtov stipendista, programa Hjubert Hamfri, boravio je 2011. na stručnom usavršavanju u SAD na Univerzitetu Mičigen Stejt. Živi i radi u Vršcu.

Bonus video: Milena Marković o Ninovoj nagradi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar